onsdag 30 juli 2014

Guld!

Ikväll var vi ut en sväng för att leta lite bär och hittade alldeles för mycket. Höll knappt på att kunna slita oss därifrån. 

Mina små hjälpredor, nog har de fått lära sig att lyfta på fötterna och kunna gå i skogen. De var så ivriga både två att mitt hjärta nästan exploderade. De märkte inte alls av myggen (vilka enligt mig var ganska besvärliga). 
Lukas var eld och lågor och precis som sin far for han som en dammsugare och ropade:"hitåt mamma! Kolla här! Och vi måste hinna kolla där borta!"
Till och med Aron, som är så liten, fyllde botten på sin hink (plus allt som slank ner i magen!) 
Jag skulle försöka få dem att gå till bilen och ta lite myggmedel för att sedan gå tillbaka och fortsätta plocka. Då svarade Aron:"vi måste ta de sista mamma, bara de sista här!"
Det var bara för mig att själv gå tillbaka till bilen och hämta myggmedlet, för att få dem från hjortronmyrn gick bara inte! 


Lyckliga och nöjda killar var det som somnade ikväll efter att ha ätit fil med hjortron till kvällsfika. 


tisdag 29 juli 2014

Inte utan min syster!

Är det nånting vi är bra på, jag och söstra mi, så är det att styra upp saker och ting. 
Annelie och Tilde packade ihop igår och kom ut till Latikberg för att sova hos oss en natt. 

Det har badats en hel del, mest barnen men vi har doppat oss vi också. Vi är ätit gott, spelat spel, sett film och bara hängt och haft det mysigt. Kvalitetstid! Men vi har dessutom gjort en rejält ryck nere i källaren, städat upp och rensat! Packat ner i kartonger inför flytt, kastat allt rat och gjort iordning en "loppis-låda" med sånt som kan säljas bort. 
Det är lite typiskt jag och Annelie, att köra igång ett projekt såhär när vi är tillsammans, men det är så roligt att göra då man är två! 






Vi bäddade ute på altanen till Annelie och Tilde. Var lite sugen på att lägga mig där själv också! 









Kom och köp!

Nu har vi tagit första steget, och satt upp en skylt vid vägen. 
Vi väntar oss väl inte att det ska stanna till någon och säga "yes, precis det huset jag vill ha!", men tänk om det skulle kunna räcka att göra folk i närheten uppmärksamma på att nu jäklar börjar det bli dags att sälja kåken! 

Får vi det inte sålt, så bor vi väl kvar tills dess att vi gjort i ordning ett sovrum i bygget. 
Men skulle vi ha sån ofantlig tur att vi får en köpare inom en snar framtid, så tackar vi det här huset för många fina minnen och far vidare! 

Så ta chansen att flytta till världens finaste by! :-D 
Det finns plats för fler i Latikberg! 


fredag 25 juli 2014

Så som en sommardag helst ska vara

Nere i bygget har vi ett himla solläge på huset. Från morgon till kväll är det sol över hela gården, och en väldigt öppen gård har vi också. Så när vi var på semestertripp passade vi på att köpa ett parasoll på Ikea för att sätta vid sandlådan. Det blev så bra så! 



Alltid när vi har varit borta och smakat på storstadsliv, i Umeå t.ex eller som nu i Uppsala, blir jag så himla laddad för att jobba på gården. Jag gör nästan vad som helst bara jag får svettas och skita ner mig! 
I torsdags gjorde jag ett rejält ryck med vårat lilla trädgårdsland och jordgubbsland. Med Lukas vid min sida, såklart. Lukas är så stolt över sitt trädgårdsland och han och lillebror springer och äter sallad och små små morötter! 





Både igår och idag har vi packat ihop middag och tagit med oss till badplatsen. Badat och ätit gott!


Idag har vi haft hjälp och jobbat med ytterväggen. Jag och Aron grillade hamburgare till lunch och dukade upp ute i skuggan! 


Himla fina dagar! Jag har absolut inte haft några problem med att vänja mig med värmen, däremot jobbar jag natt i natt och gruvar lite för hur det ska gå att sova imorgon bitti.. 











onsdag 23 juli 2014

Minisemester

Efter fyra dagar på vift är vi nu hemma igen. Vi har varit på en liten semestertur och hälsat på Eriks syster Rebecka och hennes man i Uppsala. Resan ner tog nästan hela söndagen och vi åkte tidigt imorse och var hemma vid halv fem i em. 

Det blev inte så mycket fotat under semestern, det hann vi inte med. 

Sovit en del i bilen har vi gjort, under 16-17 h resande. Himla tur att vi hade den där kudden till Lukas alltså! (eller så hade han inte så stor nytta av den). 

Rebecka och Jocke bor högst upp i huset! Häftig utsikt från balkongen! 

Lukas och Aron fick pengar av farmor och farfar som de shoppade upp snabbt som ögat. 

Att åka cab var det absolut häftigaste tyckte Lukas.. 

Och även Lukas pappa.. 

Vi badade vid ett slott! Att vara 5 år gammal och stå vid ett sånt där stort slott var en upplevelse för Lukas, han hittade även fängelsehålor på slottet! 

Det där var vad jag har fotat med telefon, kamerabilderna lägger jag kanske in en annan dag. 
När vi kom hem i em skyndade vi oss att packa upp, snabbkäka lite och sedan tog jag på mig löparskorna och sprang en sväng, mötte upp resten av familjen vid badplatsen och där tog vi oss ett kvällsdopp! En sån här kväll avslutas med ett glas rosé, och efter det även ett glas rött, för att sedan få krypa ner i nybäddad säng. 



Även om vi har haft en fantastisk semester med sovmorgon, frukost och middag serverad och blivit rejält ompysslade, suttit uppe och sett skräckisar tills sent på natten och bara varit allmänt lyckliga och nöjda, så känns det otroligt skönt att få krypa ner i vår säng i natt. 4 dagar på vift räcker gott för mig! 









lördag 19 juli 2014

Pin it!

Jag är verkligen helt såld på Pinterest. Det är det första jag kollar på morgonen och det sista jag kollar på kvällen, tillsammans med mina favoritbloggar. 

Många av bilderna som jag "pinnar" behöver inte ens ha någon riktigt mening, annat än att det är en fin bild som jag blir glad av. Jag kan "pinna" en bild på en bröllopsklänning, även fast jag redan är gift och inte planerar att gifta mig igen (nånsin), bara för att den är fin! 

Sen finns det ju många bilder som hjälpt oss med renoveringen. Det är här jag har sökt inspiration till både rum och fasadfärger. 

Nyhetsflödet är som sagt det första jag kollar när jag vaknar. Alltid hittar jag nånting! 

Mina egna mappar har vi bläddrat mycket i när vi körde igång med kök, badrum eller hall! 

Det syns kanske på antalet "pins" att jag gillar det här liiite för mycket. 



fredag 18 juli 2014

Livet är en fest!

Idag har jag och pojkarna mest stökat på med lite och ingenting, medan Erik har haft hjälp nere i bygget och gjort ett jätte jobb med ytterväggen. 
Därefter lunchvilan drog vi också ner till bygget och ställde till med grillparty, som Lukas så fint kallade det. Vi gjorde bål och massa mat och avslutningsvis jordgubbstårta! Jag tycker att man ska äta tårta oftare. Det finns så mycket att fira! 

Fick en vinflaska av svärmor för nån vecka sen som var så god, och ikväll fick jag äntligen rövinsdrickarsällskap av Anna så jag fick mig ett glas! 
Jag slängde ihop en sallad med bland annat ugnsrostade rödbetor som jag hade hört skulle vara så god, och det var den verkligen! Tummen upp! 

Efter att vi stökat undan och lagt grabbarna tog jag mig en tur med mina nya löparskor. Tidigare har jag haft svärmors gamla som jag fått ruskiga skavsår av men så kom dessa med posten en vacker dag. Erik överraska mig med ett par nya och jag kan inte beskriva vilken skillnad det är! Helt otroligt! Jag vill bara springa och springa och springa, varje dag! 


Men nu blir det tidig kväll och dags att sova, imorgon ska jag upp tidigt för en tur med rullskidorna! 

torsdag 17 juli 2014

Hamnat rätt

Jag pratar ofta om hur hemma jag känner mig. Jag känner verkligen att vi har hittat rätt på alla sätt och vis. Idag var inget undantag. Syster och ena systerdottern har varit här idag och vi har haft så mysigt. Slappat och busat om vartannat, snackat strunt och i vanlig ordning fikat misslyckat fika. Precis som jag vill ha våra sommardagar! 

Ett finger täcker lite av bilden, det blir lätt så när man har solen i ögonen! 
Tripp trapp trull hoppar i sjön!

Lukas och Tilde var som små fiskar. 


Nu ligger de här små busarna och jag tar en kopp te tillsammans med sommar med Ernst! 






onsdag 16 juli 2014

Lycksele levererar

Idag tog pappa med oss på en heldag i Lycksele. Han ville ha sällskap när han skulle åka och köpa lite nya kuddar och grejer, och dessutom bjöd han oss på djurparken! 

Jag älskar att gå på djurparken! Jag blir så fascinerad av alla djuren och kan kolla hur länge som helst när björnungarna leker eller sälarna blir matade. Främst var det väl för pojkarnas skull som han bjöd oss dit, men det var lika mysigt och roligt för stora som små! 







tisdag 15 juli 2014

Soffhäng

Vad skönt med en innedag! Idag har det varit halv dant väder och myggen har varit som galna, hindrade dock inte Lukas som tog ett snabbdopp i Bomsjön i eftermiddag. Bomsjön måste slå något slags rekord i år då termometern visade 25 (!!) grader i vattnet! Bomsjön som knappt brukar bli varm i vanliga fall! 

Som tur är var mamma rastlös idag så hon kom ut och hade pysselstuga med oss! Mamma skulle göra en uggla av en toarulle men det blev en papegoja istället, och Lukas gjorde Aron. Aron gjorde en apa! 


Nu laddar jag inför åska inatt, önskar jag hade Erik här bredvid mig! Åska får det gärna göra när han är hemma, inte annars!

måndag 14 juli 2014

Åskoväder och spöregn

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! Eller hur? 
Idag fick vi testa regnkläderna ordentligt inför hösten då vi var ute i spöregn och åskoväder och byggde en bro, jag tillsammans med några ur jaktlaget. Pojkar hade det mysigt hos mormor under tiden! 

Vi var liiite tveksamma då vi tankade fyrhjulingen och skulle ge oss iväg, åskan dånade och regnet öste ner. Men vi tog en chansning! 

Vad var det då vi skulle göra? Det tog sin tid innan vi hittade vars det var tänkt att vi skulle göra en bro, men när det väl var klart gav vi oss iväg med varsin såg ut i skogen. 

Fyra brudar ute i skogen med varsin såg, vad skulle det bli av det här? Ralf kom med motorsågen och styrde upp, och med sig hade han solen!  

Efter det gick det fort att en bro började ta form! Myggen tyckte dock att vi störde och var som vansinniga runt huvudet på oss. 

Vissa fick en värre hemfärd än andra, jag satt tryggt på fyrhjulingen och kunde fota de här stackarna istället! 

Trots regn, oväder och hopplöst mycket mygg så blev det i det stora hela en lyckad och trevlig dag! Med rätt sällskap kan man ha väldigt roligt även när man jobbar och sliter! 





söndag 13 juli 2014

Återträff

I helgen har vi haft återträff, 10 år sedan vi gick ut åk 9 på hembergsskolan! Jag kan inte förstå att det gått så lång tid, 10 år sedan vi satt i 50-tals rummet och repeterade redovisningar så hela klassen redan hade hört allt innan det var dags att stå framme i klassrummet.. Nåväl, lite äldre och lite klokare och ofantligt lycklig har jag blivit på de här 10 åren! 

Jag älskar att prata med andra och höra vad de håller på med och hur livet är, för det gör mig alltid så otroligt nöjd över mina val här i livet! Jag känner mig alltid trygg, lugn och framför allt hemma. Jag har hittat hem. Mitt hem. Och jag känner mig så fri, fri som en fågel! 

Jag var bara med på återträff på fredagen, men det var en varm och fin sommarkväll och jag hade det himla trevligt och var inte hemma förän på småtimmarna! 


På lördagen gjorde vi ett ryck med badrummet, jag var rätt nedstämd under hela dan på grund av en tidigare händelse så jag hade inte energi till mycket mer än att andas, men titta vad som kommit på plats! 


Och istället för återträff igen, så kunde jag sitta i solnedgången med min man och grilla marshmallows! 


Idag har vi jobbat hårt med ytterväggen, grattat Ellen på 4-årsdagen, beställt hem familjepizza som vi åt i soffan, och sedan tagit ett kvällsdopp i Bomsjön! 
Bra slut på helgen som inte är över än, nu ska jag nämligen krypa ihop i soffan med min man och se finalen i fotbolls VM. 






onsdag 9 juli 2014

Kusinbus!

Idag har vi varit i Lycksele hela dagen och busat med kusinerna. Jag är så himla glad och tacksam att Lukas och Aron har jämnåriga kusiner som han får stå så nära! Ellen och Anton är nästan som ett par extra syskon, riktigt så nära står han inte kusinerna i Lycksele men de står varann bra nära ändå! (Sen är jag väldigt tacksam för grabbarnas kusiner som inte är jämnåriga också, Malou och Tilde är ju bara bäst på alla sätt och vis) 

Vi tog med kusinerna och for och badade och där blev vi kvar hela dagen. Vattnet var härligt varmt så det kändes behagligt, istället för att nästa gå under av värmeslag. Så fort man kände sig minsta varm var det bara att kasta sig i vattnet så blev det behagligt igen! Pojkarna däremot var ju i vattnet hela tiden. 

Det är minst sagt full rulle med alla kusinerna, vi haft en härlig dag och verkligen kunnat njuta av vädret! 








tisdag 8 juli 2014

Hjärtat svämmar över


Jag frågade Johanna vad jag ska göra med de här två busarna, den ena lurigare än den andra och kan charma mig till månen och tillbaka.

Johanna svarar: prova säg piiiiip med gäll röst! 

Det är så himla fint att ha någon att få goda råd av! Johanna är min klippa och ledsagare i livet! 

söndag 6 juli 2014

Fint!

Igår önskade jag verkligen att dagen aldrig skulle ta slut. Det gäller att ta till vara på alla de små stunder man får. Nu är Erik på väg på jobbet igen, som tur är så får jag och grabbarna vara lediga och kan fortsätta myset. Skulle gissa på att det blir en sväng till Bomsjön idag med! 
Dock har vi som vanligt en lååång att-göra-lista men det är bara roligt! 

När man har badat så man är kall och frusen då kan man krypa ihop under en filt i solen. Den kärleken alltså, den nyper tag i hjärtat och sliter i hela kroppen. Så jag får svårt att andas!