lördag 31 oktober 2015

Lördagmorgon

Godmorgon lördag. En dimmig, härlig lördagmorgon. Väcktes av Lukas när Erik hade gjort frukost. Med tända ljus och en rykande kopp te. Älskar de där små stunderna. De är så viktiga. En fin frukost tillsammans med lugn och harmoni. Få prata om det man känner för. Och känslan när någon annan har ansträngt sig för din skull. Att få ligga i sängen och kura och sen kliva upp till dukat bord och sprakande brasa. Det viktigaste i livet.
En sån här härlig lördag morgon. Snön som kom har töat bort och idag är det milt, blött och dimmigt. Så dimmigt så vi inte ser berget framför huset. Men så fint på sitt vis.


Det här är vi idag. Kurande och mys. Bara njuter av lugnet.


Jag sitter i gungstolen i pyjamas och invirad i en filt. Har precis lagt in i spisen.


Ett litet lugn har lagt sig, då jag fick bocka av mycket igår. Det ena var barnens halloweendisco, som vi föräldrar ordnat i skolan. Det har ju varit en del förberedelser, även om vi gjorde det ganska enkelt. Och barnen var väldigt nöjda och hade det roligt. Hur som helst är det skönt när det är gjort, även om det är roliga grejer man pysslar med.
Det andra är Latikbergs IK nya dressar. Vi bestämde oss för att beställa nya dressar och de som ville fick beställa med. Det var ganska dyra dressar och många var tveksamma, men vi tänkte att vi nog åtminstone kunde bli 5 st. Det hela slutade med 28 dressar, plus 4 tävlingsdressar. Puh! Innan jag skickade iväg beställningen igår var jag så nervös att jag var blöt av svett, och bara fräste till alla runt omkring. Nu håller jag tummar och tår att allt blir rätt och bra. Det blev betydligt mer jobb än jag hade räknat med och det blev väldigt stressigt här i slutet av veckan, en stress som min kropp inte tål så bra just nu. Vilket i sin tur är sjukt frustrerande, då jag brukar kunna hantera stress hyfsat bra. Hur som helst, nu är det gjort och det känns så bra!

Ikväll är jag och Erik bjudna på 30-årskalas och pojkarna tänker sova hos farmor och farfar. Och imorgon är Lukas bjuden på kalas. Den här halloweenhelgen är verkligen fylld med roligheter, men efter den här tunga veckan så känner jag att jag skulle behöva en helg utan tider att passa och en massa måsten. Även om det är roliga måsten. Nästa helg får bli en sådan.

Sånna där dagar då man inte har något planerat, men så dyker det upp några vänner på fika. Helt spontant och oplanerat. Sånt gillar jag. Det ger energi.

Och har jag sagt förut att jag nog är världens lyckligaste människa? Tacksamheten bara väller fram!
I går kom svärfar hit och fyllde upp vår fina fina potatislåda (som han faktiskt har snickrat ihop själv åt oss). Det låter kanske inte som så mycket, men jag blir så tacksam. I gengäld ska jag och Erik koka palt till honom någon helg framöver. Ett himla bra byte.

Sen måste jag bara visa er den här fantastiska filten som min mamma har stickat till liten. En helt fantastiskt vacker filt, med ullgarn och dessutom har hon sytt dit ett innertyg av fleece.


Jag har så mycket mer att visa, bland annat ett fantastiskt fint skåp, snickrat av den finaste människan jag vet, och dessutom har ju Lukas flyttat in i sitt nya rum.
Men det får bli en annan gång. Nu ska vi förbereda för lunch ute vid grillringen.

Trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. Oj vilken fin filt! Vilken mästare på att sticka hon är! Ha en mysig lördag nu. Jag ska hugga tag i andra varvet målning av min nya klädkammare (den gamla ska bli barnkammare). :)

    SvaraRadera
  2. Åh, förstår att det känns oroligt. Förhoppningsvis växer bebisen ändå som den ska men man blir ju nojig av alla de där kurvorna.. huva. Ska hålla tummarna att allt ser bra ut för dig och barnet! Kram!

    SvaraRadera