onsdag 4 november 2015

Omställningen

I veckan har Erik haft sin första bortavecka på ca.2 månader. Från och med nu ska han jobba låååångt härifrån, någonstans mellan Uppsala och Gävle. Och där blir han förmodligen hela vintern. Varje vecka han har fått jobba på hemmaplan har vi tagit som en bonus, då vi vetat att han så småningom skulle behöva åka bort och jobba. Att det skulle bli såhär långt bort var nog ingen av oss beredd på, men ingen av oss har nog tyckt att det känns jätte tungt heller. Det är väl en strategi man bygger upp när man är van vid att han jobbar borta. Erik ser chansen att få träffa sin nyfödda systerdotter som är bosatt i Uppsala, och dessutom verkar det vara en riktigt bra arbetsplats. Och jag känner en trygghet i att han inte kan sätta sig i bilen och köra hem om jag måste åka in på BB, eftersom de kommer att färdas med flyg. 

Däremot är det ju en himla omställning att helt plötsligt ansvara för allt själv här hemma. Tidigare har jag ju kunnat greja på med nånting lite grann på dagen, eftersom jag har kunnat vila hela kvällarna sen då Erik kommit hem. Nu är det verkligen liggläge på riktigt hela hela dagarna, för att jag ska kunna ta resten på kvällarna. Med mat, hund och barn. Igår var dock svärfar hit och gick en sväng med Milo, så ensam känner jag mig inte. Det är det som tar hårdast nu, vardagssysslorna med matlagning, bada pojkarna och nattning. Och när jag har som mest med sammandragningar så kan jag inte bara krypa ihop i sängen, utan måste då ut med Milo en sista sväng så han får pinka inför natten. Det lär nog ta några veckor innan jag ställt om mig. 

Men imorgon är han hemma igen! Och ikväll njuter jag av nyklippt hår, ca.10 cm kortare, men det var så slitet och trist mitt stackars hår så det känns onekligen som ett lyft. Och jag njuter av en stor kopp chailatte framför Greys. Har varit så vansinnigt sugen på chai, så den här koppen var verkligen efterlängtad. Och julstämningen är på topp. Får nog börja göra vintermysigt här hemma imorgon. Ser fram emot en mörk, kall vinter där jag får njuta många mornar av att starta dagen med en stor kopp chailatte. Kom vinter och jul, jag väntar! 


2 kommentarer:

  1. Skickar styrkekramar till dig! Och du: bjud mig gärna på en chailatte nästa gång jag hälsar på - det såg ju otroligt gott ut! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bara att komma Carolina, här kommer det hinkas chai heeeela vintern! ;)

      Radera