söndag 11 januari 2015

Vår söndag

Fy vilket väder! Stormigt och kallt, så det skär in i benmärgen!
Vi har mest hållit oss inomhus och eldat idag, men Erik klev upp tidigt för att åka skidor och när han kom hem tvingade jag ut mig själv en sväng också. Spåret var helt igendrevat och jag såg inte det gamla spåret på ett enda stället. Rena jävla döden, vill jag lova. Jag var så slut när jag gav upp och skulle åka hem att jag nästan föll ihop på plats. I efterhand känns det bara bra och jag är så nöjd att jag i alla fall tog mig ut.

Pojkarna verkade dock inte märka varken blåsten eller kylan och har hunnit ut både en och två svängar. Härligt med rödblommiga kinder!

I eftermiddag ställde vi oss och koka palt, och bestämde oss för att testa något som vi pratat om länge, nämligen koka palt på vedspisen!
Vilket funkade fint! Jag var lite orolig att vi inte skulle få det att koka ordentligt och att paltarna då skulle lägga sig i botten som en gröt bara, men det gick så bra så!

Vi eldade ivrigt.


Och sen kokade paltarna fint. Jag tog två mindre grytor den här gången, så jag skulle kunna ställa dem på vanliga spisen ifall det inte skulle fungera som vi tänkt. Nu när vi vet att det fungerar kan vi ta fram stora paltgrytan nästa gång! (som inte fungerar på vår spishäll).

Eftersom Erik inte var hemma förän på fredag em så blev det en himla kort helg det här. Imorgon ska jag dessutom börja jobba redan 8.30, jag som är van att börja kl.10 som tidigast. Vi har blivit sånna sjusovare så jag gruvar mig redan för hur vi ska ta oss upp imorgon.

Sov gott!

1 kommentar:

  1. Vi kokade oxå palt igår. Å så uppstekt gopalt till middag idag.

    SvaraRadera