måndag 27 februari 2017

Några ord om veckan

Nu börjar Eriks ledigvecka lida mot sitt slut, imorgon bitti åker han till Gällivare igen för en arbetsvecka. Men nästa vecka, nästa vecka har vi sportlov! En hel vecka ledigt tillsammans allihopa och OJ så vi längtar! Vi ska göra sånt som vi är alldeles för bra på, dra oss om morgonen, äta alldeles för lång frukost, äta alldeles för god mat, åka en himla massa skidor och bara mysa. Njuta av tiden tillsammans som är så så värdefull!

Men nu var det ju så att jag ville få ner några ord om den här veckan. Den här veckan då Erik varit hemma, jag sa hemmapappa, han säger hemmafru. Och jag har jobbat dubbelt och på det även pluggat. Gissa hur veckan har varit?
På morgonen när vi vaknat har Erik tagit lillan och smygit ner, och jag har dragit mig lite extra. När jag kommit ner har Erik kokat kaffe och gjort omelett. På kvällarna när jag kommit hem sådär lagom mosig i huvudet så har huset varit nystädat (ja, typ varje dag), tvätten tvättad och vikt och bortstoppad, och maten har stått och puttrat på spisen. Alltså lyckan? Total!

Den här veckan har gjort att jag fått så mycket energi. Trots att jag har hållit igång med hundra bollar samtidigt. Energi som gjort att jag orkat lägga nån mil på skidorna också.

Jag känner mig så inspirerad. Inspirerad av livet! Skolan är så rolig och intressant, jobbet ger mig en nya synvinklar på hur jag vill vara som lärare (skriv upp, skriv upp och spara!), och hemma. Hemmet gör mig bara till världens lyckligaste. Få komma hem, känna sig efterlängtad, uppskattad, rå om varann och ta hand om varann. Göra det man kan för att underlätta för den andra (ja jag har försökt göra mitt så Erik ska känna sig lika uppskattad som jag känner mig).

En herrans massa kärlek är det bara, helt enkelt. Idag hade lillan sovit dåligt så Erik hade precis lagt henne igen innan jag kom hem, och hunnit duka fram mellis. Och nu ska jag egentligen plugga då. Fast jag fastnade här lite snabbt. Bara för att jag vill spara den här känslan ifall att det skulle komma tyngre dagar. Allt går så länge vi har varann.

Och mer på det då, jo snön vräker ju bara ner. Verkligen vräker. Knappt så man ser nånting ute. Och det gör ju oss bara ännu lyckligare. Mer skoter, skidor och vinter!

Så man till exempel kan köra mera skoter säger den här killen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar