måndag 24 juni 2013

Midsommarhelgen!

Nu var midsommarhelgen förbi och Erik har åkt iväg på jobbet.
Jag har en lista med, helt ärligt, 26 punkter som jag har tänkt hinna med medans Erik är borta.
Eftersom jag inte hinner ett smack när han är hemma, för då är det bara bygget som gäller också försöker vi planera in något roligt också hela familjen.
Och det är inga små löjliga punkter. Nej nej, alla är i stil med "städa ur hela källaren", så jag har det jag gör i veckan.

En fantastiskt fin midsommarhelg hade vi i alla fall. Vi packade ihop och for till Strandkullen på fredagen, där vi skulle sova över i gäststugan.
Vi trivs väldigt bra i den stugan!


Det gjorde Algot också, han och mamma kom ut för att fira midsommar tillsammans med oss och Eriks mamma och pappa.


Middagen började med sill och nubbe. Och vin. Sedan fortsatte vi med grillat.
Jag hade bakat en stor härlig gräddtårta, som jag spritsat och gjort så fin med massor av bär.
På vägen dit tvärbromsade Erik två gånger och det gav en sne och inte alls lika fin tårta.
Men smakade gjorde den ändå, väldigt bra om jag får säga det själv!


Lukas övade på att cykla. Erik och Aron hejade på honom från fyrhjulingen!


Efter mat och efterätt så gick vi till stugan för att lägga pojkarna.


Då for mamma hem, och när pojkarna somnat kom svärföräldrarna ner och även Daniel och Johanna tittade förbi med deras nya bebis Lotta. Vi satte oss ute på altan och spenderade resten av midsommaraftonen där!


När vi vaknade på lördagmorgon fick vi besök av kusinen. De kröp ihop i soffan framför Pippi Långstrump med varsin skål havrekuddar och smoothie, medan regnet öste ner.


På söndagen grattade vi den här lilla busen och hans mamma som fyllt år här i dagarna. Mycket bus och god mat, ett alldeles perfekt avslut på den här helgen!


På den här ledigveckan har vi hunnit massor i bygget, vi har spikat tak i vardagsrummet och hallen, och hunnit påbörja i köket. Vilken skillnad det gör! Tog några bilder på mobilen men det inlägget vill inte publiceras så jag får göra ett nytt försök här framöver. Vi har även haft besök av rörmockare och elektriker förra veckan, så nu händer det grejer. Vi är ett fantastiskt bra team jag och Erik, och det känns så frustrerande att inte få spika klart köket nu i veckan. Så om ni skulle vara sugen på takspikning är det bara att säga till, jag bjuder på käk om ni gör ett bra jobb!

Nu ska jag börja med min långa lista, innan det är dags att gå och sova!

lördag 15 juni 2013

SOMMARLOV!

I dag är första dagen på mitt sommarlov.
Japp, ni hörde rätt. I sommar har jag sommarlov, efter många om och men, och efter att velat hit och dit.
Jag jobbade sista dagen på skolan igår, så nu har jag lyxen att få vara ledig hela sommaren.
Känns helt fantastiskt. För att inte tala om hur mycket vi kommer att hinna i bygget!

Första dagen på mitt sommarlov har verkligen satt ribban högt för kommande dagar. Vi har haft en helt fantastisk dag, men är därefter helt slut på ikväll och ser fram emot att krypa ner i sängen nu.
Idag har vi spenderat dagen med mamma. Vi har varit på familjedag i Järvsjöby. Vi har hälsat på några bekanta. Vi har grillat och ätit en himmelens massa gott. Jag har träffat en massa människor som jag inte har träffat på länge, och hela dagen har jag bara surrat bort med de allra finaste av människor som får mig att må så bra. Människor som bara delar med sig av glädje och kärlek. Salig, det är vad jag är ikväll. Och lycklig. Önskar att den finaste av alla makar hade fått dela den här dagen med oss, det hade varit grädden på moset.

På sistone har jag fått en massa bra vanor. Som jag tänker fortsätta med under hela sommarlovet. Som att sätta mig på bron och dricka en kopp te på kvällskvisten.


Att lägga mig tidigt för att läsa tidningar är också en ny bra vana. Fantastiskt härligt sätt att avsluta en dag på.


Det får gärna regna ute också. Det gör det hela extra mysigt. Förra natten vaknade jag vid 2-tiden och kunde nästan inte somna om, för att regnet öste ner ute och det var så mysigt att ligga och lyssna och titta ut genom fönstret.


Jag har dessutom tänkt spendera en väldans massa tid med de här små kottarna. De som verkligen vet hur man sätter guldkant på dagarna. De som fyller mitt hjärta med så mycket kärlek att det gör ont i hela kroppen.


Sen tänkte jag bygga ett hus också. Det blir nog en finfin sommar det här!

söndag 2 juni 2013

Att ta till vara på tiden.

Att det ska vara så svårt att lägga sig i tid!
Nu när det är ljust dygnet runt finns det ju ingen tid för att sova! Därför älskar jag hösten och vintern, då man åtminstone får sova i nån ordning.
Jag är gärna ute och grejar hela kvällarna nu, ikväll hade jag tänkt lägga mig tidigt men eftersom Erik och Anders precis for iväg och sprang, så vill jag ju såklart vänta tills de kommer tillbaka. (egentligen bara en ursäkt så jag får sitta här och blogga istället för att gå och sova).
Jag blir sjukt effektiv på kvällarna nu. Det handlar egentligen om att jag är dödligt trött, och om jag sätter mig ner så tar jag mig förmodligen inte upp. Och eftersom det finns så mycket att göra så utnyttjar jag tiden in i det längsta, tills jag stupar i säng.
Efter vår lilla powernap idag efter lunch blev jag full av energi och sedan dess har jag och grabbsen storstädat bilen (vilket tog tre timmar), bakat bullar och kokat rabarberkräm. Och tvättat har jag gjort i eftermiddag också, och den tvätten har redan hunnit torkat och därmed blivit vikt och lagd på plats!
Älskar att gå och sova när jag har tagit till vara på tiden. Då sover jag som allra bäst.

Vi har dessutom hunnit umgås en hel del i helgen. Bara med människor som får oss att må bra och gör oss glada. Så jag är mer än redo för en ny arbetsvecka, där jag för övrigt räknar ner dagarna, om två veckor går jag på sommarlov!

Ätit massa gott har vi gjort också. Erik har förbjudit lösviktsgodis här hemma, men eftersom jag älskar att baka så gör det mig inte så mycket. I helgen har jag dock inte hunnit baka något, men annat gott har vi hunnit stoppa i oss. Som jordgubbar, banan och grädde med hemmagjord chokladsås ala Linnea. Eller världens godaste fruktsallad (även den ala Linnea).
Vi har grillat. Två gånger i helgen. Igår med Daniel och Johanna. Fantastiskt roligt.
Pojkarna är döförtjusta i Daniel och Johanna. Vi också, i och för sig. Men Lukas brukar säga "min Daniel" när han pratar om Daniel. Urgulligt. Varför de är så förtjusta i dem är förmodligen för att de får full uppmärksamhet av dem och både Daniel och Johanna har barnasinnet nära till hands. Johanna och Aron roade sig med lite böcker, medan Lukas och Daniel lekte cowboy och björn (?).

Välkommen måndag!

Paus

Nu kryper vi ihop och vilar lite.
En paus mitt i dagen för lite filosoferande och nån snabb tupplur, eller för all del bara lite mys, det önskar jag att varje dag hade.
Att bara ligga och mysa och surra bort nån halvtimme med de finaste människorna jag vet. Och de finaste katterna såklart.
Jag ser fram emot livet som pensionär, då ska jag införa middagsvila.