torsdag 7 januari 2016

Tjorvan-skorvan

Kärt barn har många namn, Liv har redan en lista med bland annat Livan, Fia-Lotta, Rullgardina (var på Aron blir arg och säger "hon vill inte heta Rullgardina, hon vill heta Liv!") och tjorvan-skorvan (för att hon har varit så tjorvig i magen och nu ligger hon mest bara och grymtar och skorvar med den lilla rösten). 

Tjorvet tänker dock inte släppa helt, i början av veckan har hon haft en period då hon bara toksugit, vilket har gett henne blåsor på läpparna och jag har inte hunnit fylla på mellan hennes mål så jag har blivit yr och klen. 
Inatt slog det istället till med en lättare mjölkstockning. Först på ena sidan som släppte hyfsat lätt, men då slog det till på andra istället. Jag har otroligt mycket mjölk, vilket gör att hon inte tömmer helt när hon äter. Och när det då ligger mjölk kvar i gångarna, det är då mjölkstockningen vill till. 
Så nu ligger vi här och intensivammar och med en vetekudde över bröstet. Och Erik intensiveldar så vi ska ha varmt och skönt och servar med vatten och mellanmål. 

Det är tur hon är söt!


Kolla in de där kinderna förresten! Och dubbelhakan! Liv har gått upp 300g på en vecka (på BVC vill de att de ska gå upp ca 150g i veckan, så hon har alltså dubblat). Hon är fortfarande, och kommer väl alltid vara, vår lilla tjej. Men nog syns det både här och där att hon lagt på sig och vuxit, alldeles alldeles för fort såklart! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar