tisdag 28 april 2015

Godmorgon onsdag!

Godmorgon onsdag! 
Jag vaknar idag med en hemsk träningsvärk i kroppen, jag hatar träningsvärk! Brukar aldrig anstränga mig så pass att jag får träningsvärk, men nånting gick snett. Nåväl. 

Erik har klivit upp för att åka skidor, och jag ligger och drar mig lite och blickar mot vårat nuvarande projekt - gästrummet. Det blir ett mini mini gästrum och går man igenom det kommer man till en extra toalett. Vi håller på att regla nu, och det tar så förjordat lång tid. Nu står det där och gapar och ropar på oss. Prio 1 är att få det färdigt så vi kan börja med Lukas rum. Lukas behöver verkligen få sitt eget kryp-in, där inte Milo eller lillebror kan störa. Jag hoppades att vi skulle hinna Lukas rum innan sommaren, men det lär vi inte göra. Sen har vi ett stort frågetecken kring Lukas rum, tapeter?! 




söndag 26 april 2015

Snöig söndag

Fy vilket väder det varit idag! För min del är jag gärna inne en hel dag och donar på och eldar, men pojkarna blir lite less. De gjorde ett försök att vara ute en stund men det var bara blött och trist. 
Då är det tur att man har grannar i byn som bjuder på en välbehövlig kopp kaffe. 


Och pojkarna fick en kompis att leka med  en stund. De styrde upp och gjorde fruktsallad. 


När vi sen kom hem kom Erik också hem i samma veva. Väldigt efterlängtad! Lukas styrde upp sin överraskning, tacos till middag och glass-slott till efterrätt. 


Himla kul grej, vi hade kolasås och strössel till också, så det var bara att ta varsin strut från tornen och göra sin egen glass. 

Ikväll har vi varit till Michael och Elin en sväng och träffat deras nya familjemedlem. Alltså, valpar. Doften, pälsen, deras tendens att somna hur som helst. Man blir allt lite sugen på ett helt gäng till! 
(Tur att vi är väl införstådda med att efter 6 mån är det på en heeeelt annat vis ;) ) 




Nu avslutar vi helgen, och börjar Eriks ledigvecka, med film-mys. En vecka går fort men när han är hemma igen känner jag hur länge han faktiskt varit borta. Ikväll tänker jag krypa ihop i soffan med min man och kramas hela kvällen, som jag längtat efter hans kramar! 





lördag 25 april 2015

Finlördag!

Imorse tog vi en lång promenad, med syskonvagn och vovve. Våran valp behöver träna på att inte dra i kopplet, inte springa på bilar, och att inte bry sig om folk som går bakom oss. Så det har vi tränat på. Och jag fick ett rejält träningspass, det är ingen lek att gå med vår syskonvagn OCH en tvärtemot-valp. Svettigt värre. 
Vi fick stanna någon sväng för pojkarna letade vårtecken, just här letade de tussilagos. 


Milo satt fint och tittade på. Efter det hittade vi ett roligt dike. 


Där de hittade skräp att leka med. Sen letade vi även grodyngel. Det enda vi hittade under promenaden var en endaste tussilago. Vilket var mer än vad jag trodde att vi skulle hitta! 

Efter lunch for vi på badhuset. Det är sällan vi är på badhuset och Lukas pratar ofta om att han vill dit. Så idag passade det bra, när Erik är borta och vi ändå inte hade något annat för oss. 

Och ikväll har farmor och farfar varit här och haft lördagsmys med grabbarna, och Lukas suckade lyckligt när han la sig "först badhuset och sen kom farmor och farfar!"
Två väldigt glada och trötta grabbar som jag nyss har bäddat om. 

Och så har den dagen gått. Timmarna går så fort. Imorgon kommer Erik hem igen och Lukas har planerat överraskning och är så ivrig. Äntligen! 

fredag 24 april 2015

Fredag

Det här är Johanna när hon är barnvakt. Barnen tröttnade och gick iväg men hon sitter och bygger pärlplatta med jumbopärlor. ;) 


Igår hade vi tid för Lukas på BVC, så jag tog vård av barn hela dagen. Han klarade inte en ton på hörselprovet, så nu skickar de en remiss så vi får kolla upp det, men det var ingen fara heller. Skönt ändå att få kolla upp det! 

Erik var tvungen att jobba i helgen, så jag och grabbarna får roa oss själva. Vilket inte är några problem, när Erik ringde och var lite nere över att jobba helgen säger jag: "vad mycket jag ska hinna när du är borta!". 
Fast överdrivet många knop gör jag inte, mest myser med grabbarna. När Erik är hemma är det sån fart och så mycket.som ska göras. Nu har vi istället en helg utan måsten. Inte så dumt! 

Hoppas ni får en fin helg! 

tisdag 21 april 2015

Tisdagslyckan

Alltså, livet. Livet! Känner ni hur det liksom greppar tag i er? Hur det drar i er, som små små barnhänder, och bara vill att ni ska med? Känner ni hur livet säger: välkommen! Ta för dig! Var så god! 
Det gör jag. I hela kroppen. Som en virvelvind. 

Vet ni vad som är otroligt roande? Att sitta på bron i kvällssolen och måla stenar med vattenfärger. Att sen doppa dem i lervatten för att måla dem igen. Och att gå runt ute och samla skräp i små glasburkar och ställa på en hylla, för att "jag samlar på det där". 
Det har vi gjort ikväll. 

Och nu ska jag sova. Här ligger jag nu. 


Alltså.. Livet! 

måndag 20 april 2015

Måndag

Ny arbetsvecka och första dagen avklarad. Helgerna går så vansinnigt fort. Men det gör i och för sig vardagarna också så snart är det helg igen. 

I helgen har vi varit ute på sjön och tagit till vara på de fina vårdagarna. På lördagkväll grillade vi här hemma hos oss. 
Jag tycker om att folk känner sig hemma hos oss. Det är så jag vill ha det. Ett bekvämt och välkomnande hem där man känner att man kan slänga upp fötterna i kökssoffan om man är trött och slö. 
Vissa känner sig mer hemma än andra, här skulle Daniel och Johanna lägga dig och vila ner maten. 


De blev dock störda av en jämthundsvalp som tyckte att det där såg toppen ut, samt en 6-åring som ville cykla. Precis så här fantastiskt härligt har vi det. En helt vanlig lördagkväll. 

Ikväll har jag lekt med skotrar med pojkarna i nästan en timme, jag har otroligt lätt att hamna på deras nivå i leken och vi kan ha väldigt roligt. 
Jag är ju en vintermänniska och gillar mörkret som vi har större delen av året, men en klar fördel nu när det ljusnar är ju allt man hinner göra om kvällarna. Sånt som man vill passa på att göra när det är ljust. Som att gå med komposten, aska ur kaminerna och gå bort med den askan, städa bilen, städa förråd. Allt det har jag hunnit ikväll, efter att pojkarna somnat. Innan kunde vi istället leka. Toppen! 

Har ni sett serien jordskott? Jag har sett nått avsnitt med Erik, men har inte vågat se när jag är själv. Nu kunde jag dock inte hålla mig, så nu ska jag se hur det slutar ikväll. Spännande! Sen ska jag krypa ner i sängen framför en sprakande brasa, och sova gott hela natten! 

torsdag 16 april 2015

Lägesrapport

Jag ska aldrig, aldrig, ALDRIG klaga mer! Jag har det ju ändå bäst och är så lyckligt lottad! 
Aldrig mer ska jag gråta över spilld mjölk, det är då säkert! 
:)


(Lite lagomt gnällig kommer jag nog dock alltid vara, till och från ;) )

onsdag 15 april 2015

Det kan bara bli bättre

Alltså, den här dagen.. Vissa dagar borde man aldrig behövt kliva upp, eller hur? Så här i efterhand. 
Imorse skulle jag klippa bort en lapp på Lukas t-shirt och i farten klippte jag ett stort hål i hela plagget. Till saken hör att de här pojkarna nöter plagg som tandborstar så det finns inte direkt något överflöd i deras garderober, så jag var måttligt road när JAG (om det ändå hade kunnat vara han själv?) klippte sönder ett.

I em hade vi APT-möte och min mage bullrade hela tiden för att jag var så galet hungrig. När mötet slutade kl.18 skulle jag skynda mig på Ica och hämta ut ett paket, köpa mjölk och nånting att fylla magen med innan jag skulle vidare hemåt, plocka upp pojkarna och Johanna och sen vidare på tupperware-party i grannbyn. Eftersom det inte vart någon riktig middag fick jag fruktansvärda kramper i magen, nästan kräkfärdig. Botades med lite gofika. 

När vi sen skulle hem hade jag varit SÅÅ smart och lagt ut mjölken, så den inte skulle surna i bilen eftersom solen låg på och det kändes som hundra grader i bilen. Så vad gör jag? Jo, jag kör över mjölken såklart! 

Sent som det var så stressade vi hem för att kasta i säng pojkarna, och när jag sen öppnar paketet så upptäcker jag att det jag skulle beställa, det som var det viktigaste och anledningen till att jag beställde överhuvudtaget, var inte med. Tillfälligt slutsålt. Bonusgrejen, som jag egentligen inte ens skulle beställa, var för stor. 

Det händer fan bara mig. Ikväll önskar jag att Erik var hemma så jag kunde få krypa ner bredvid honom.

Skitskitskit dag. Nu kan det bara bli bättre. Vilket helt jävla fantastisk dag jag ska ha imorgon! 

PS. Är dock sjukt tacksam, trots skitdag, över bästa grabbarna som stulit mitt hjärta, som jag bara behöver titta på för att känna värme och lycka i hela kroppen. Men resten av dagen- blä. 

Godnatt

Drömmar

Det är drömmarna som får en att sträva framåt, eller hur? Vad vore livet utan drömmar? 
Jag är så spyless den här renoveringen. Det känns roligt att få börja med våra sovrum och att få färdigställa övervåningen i det här huset. Men i sommar ska vi göra om yttervägg nr.3 (vi har tagit en vägg per år), och jag vet att när vi sätter igång ute kommer det stå stilla i renoveringen invändigt. Det är mycket som ska göras ute också. Innan allt det roliga kommer. Det ska grävas ut i diken, ordna gräsmatta, hela våran lada (eller förråd, som Erik säger) behöver fixas i ordning grundligt innan man kan använda den till annat än förvaring. 

Men sen. Om det så tar 5 år eller 25 år. Sen kommer det jag drömmer och längtar efter. Det jag sitter och googlar varje ledig stund. Trädgården. Rabatter. VÄXTHUS! Att få odla egna tomater och gurka! HÖNS! Jag har drömt om höns så länge jag kan minnas, och har planerat för dem sen första dagen vi bosatte oss här i Latikberg för snart 8 år sedan. Sommargrisar ligger också på planen. Men var sak har sin tid. Tydligen. Först ska den här tråkrenovering göras bort. Men det kommer en tid efter det här. Och som jag längtar! 

På Pinterest har jag en mapp ( får man kalla dem mappar?) som jag döpt till "drömmar". Den fyller jag med massor av inspiration för framtiden. 


söndag 12 april 2015

Söndag

Nu var vi alltså här, sista kvällen på påsklovet. Känns gruvsamt, men liiite roligt, att återgå till jobbet imorgon. Har inte riktigt hunnit med det här lovet, det gick som vanligt alldeles för fort. Tur det kommer fler ledigheter framöver.

Vi har haft en riktigt fint påsklov i alla fall, de flesta dagar har spenderats utomhus. Vi har trotsat stormen som var och suttit nere på sjön ändå. Vi har ätit god mat, lekt, myst och bara haft den allmänt härligt.


Imorse när vi vaknade var det inget uppiggande väder, men jag och Elin skyndade oss ut på skidorna en sväng innan regnet kom. Tur jag har Elin som lurar ut mig! Sen kändes det som en utmärkt dag för att åka runt och hälsa på folk, vädret blev bara sämre och sämre och jag hade ingen lust i att ta tag i sysslorna här hemma. Så vi tog dalasjörundan, Erik släppte av mig och grabbarna hos Carolina där vi fikade och surrade bort några timmar. Pojkarna har ju det de brås på, så de är minst lika surriga som jag, om inte ännu värre. Vi är duktiga på att prata helt enkelt. Carolina är inte sämre heller så vi surrade av oss ordentligt allihopa känns det som. Medan vi spenderade några timmar där, så for Erik till Patrik och Anna-Karin och hjälpte dem med bygget. Så när vi hade surrat färdigt hos Carolina så promenerade vi iväg i snöstormen vidare till Patrik och Anna-Karin och hängde där ett tag. Ett bra sätt att spendera en eftermiddag på.

När vi kom hem igen så gjorde jag soppa. Jag tycker om att lyxa till det lite grann på söndagar, även om det bara är soppa så kan man få det att kännas lite extra fint. Söndagsfint. Ett fint sätt att avsluta helgen på, eller få ut det mesta av helgen kanske. Sista dropparna.
Smarrig soppa blev det i alla fall, och vi hade kvar hembakat "snabb bröd" och vitlökssmör sen gårdagens grillning, så lite extra lyxigt blev det lätt. Och ett glas rött vin till en mustig älgfärssoppa, bättre blir det inte!


Också söndagsfeelingen. Vi har ofta en himla bra söndagsfeeling. Ta till vara på de sista timmarna och ladda inför arbetsvecka. Njuta. Umgås.


Nu blir det lite kladdkaka till hockeyn.
Hoppas ni haft en fin helg!

fredag 10 april 2015

Fredagsmys

Huga, vilket väder! Man blir ju lurad när solen skiner så fint, men ute stormar det isande vindar. Idag har vi passat på att göra bort lite ärenden på vilhelmina, och sen har Erik lagt golvgips på toaletten uppe. Nu kan vi börja regla väggar där och i gästrummet och då går det undan så får vi snart tapetsera och vips, så har vi ett rum till färdigt! Tapeterna ligger redan här hemma och väntar. 

Medan Erik byggde på så tog jag Milo en sväng efter skoterleden. Den här valpen börjar vara svår att släppa, (eller ja, snarare svår att få fast igen när man har släppt honom) men idag skötte han sig exemplariskt. Sprang fram och tillbaka och ut och in i skogen, hoppade i snön och grävde i mossan som kommit fram. Varje gång jag visslade så kom han utan konstigheter, inte ett dugg orolig för att jag skulle ta fast honom igen. 


Tänk så mycke glädje en sån här liten hårboll skänker. Ser fram emot många skogspromenader tillsammans och många fina stunder, som idag, att blicka tillbaka till när han är hopplös och odräglig. Det är nog ingen dum vänskap som håller på att rota sig fast här! Jag önskar att jag alltid fick känna mig lika stolt över honom som jag gjorde idag efter den här promenaden, dock ska jag nu googla på hur man får dem att sluta skälla i hundgården innan jag blir helt vansinnig.  

onsdag 8 april 2015

Påsklov

Vi har påsklov i veckan och den känns så fruktansvärt härligt. Pappan for på jobbet igår, men jag och grabbarna har tagit påsklov. Vi har legat läääänge på morgonen och kurat, klivit upp och gjort upp en eld och sen lagt oss och kurat lite till. Igår for vi på en skoterutflykt. Idag var det mer eller mindre storm ute så det kändes hopplöst ett tag, men efter att jag pratat ihop mig med Johanna så gav vi oss ut över sjön ändå.


Elin och Micke hade hittat lä, så det var bara att slå sig ner och packa upp fikasäcken. 

Och att sen få komma hem och göra upp eld i spisen och krypa ihop i gungstolen. Alltså, livet! Jag är så lycklig! Har dock insett att det krävs inte så mycket för att jag ska bli lycklig. Men så här känns det bara.. magiskt. Jag är så tacksam för livet och hur jag får leva det. Nu har jag min älskling i telefon och vi smider planer för framtiden, planerar och funderar och diskuterar. Kommer fram till att vi är precis där vi vill vara, och vi har precis samma syn på hur vi vill ha det. Klart man spricker av lycka när det är så! Och framtiden med honom känns så spännande och fantastisk! 



lördag 4 april 2015

Påskblomster

Alltså, finns det något bättre än blommor? Jag tror nästan inte det.  
Finns det något bättre än påsk? Nä, inte det heller! 








Glad påsk!



Tänkte bara titta in och önska glad påsk. Här började vi firandet stort och igår morse ordnade Erik äggjakt för pojkarna, efter det spenderade vi dagen på järvsjön i vanlig ordning, som långfredagen ska vara. När vi kom hem blev det mindre firande, när lillebror plötsligt började kräkas.. Så idag har vi varit för oss själva och skottat ner oss på gården bara, tur vi har bra sol läge! Idag har han dock varit sitt vanliga jag igen så vi håller tummarna att ingen annan åker dit. 

Årets påsktårta blev en morotskaka med en kanin som kastat sig ned i tårtan, mycket uppskattat!