söndag 8 november 2015

Världens bästa farsdag

Grattis till alla pappor, idag är det ju er dag! 
Vi har haft den bästa farsdagen jag har kunnat tänka mig. Det här med att vila och ta det lugnt låter bra mycket lättare än vad det är, jag är så spyless på att inte kunna göra nånting. Magen växer inte riktigt efter min kurva, vilket jag känner av för jag känner mig betydligt smidigare än vad jag har gjort de två tidigare gångerna, men jag känner mig trött och slö i kroppen. En nackdel med att "bara ta det lugnt". Jag känner i hela kroppen att jag behöver röra mig. Anstränga mig. Rensa, röja, städa. Men 7 veckor till ska jag väl klara av. Och oj vad jag ska städa sen! 

Men tillbaka till farsdag. Erik blev uppvaktad med dunder och brak imorse av två ivriga pojkar. De sprang ner för trappen så fort de vaknade och letade fram paket, kort och teckningar som de hade förberett och gömt undan. Efter det for Erik ut och jagade en sväng och efter jakten röjde han någon timme, men skyndade sig hem eftersom han hade bestämt att han skulle fira farsdag ordentligt med grabbarna. Så efter det var det fullt fokus på pojkarna, och från deras sida fullt fokus på pappan. Jag vilade bort de hemska förvärkarna som jag haft på morgonen, så vi skulle kunna åka vidare till de andra papporna sen. 
Så på eftermiddagen åkte vi först till min pappa, där det blev tårta och en period hockey. Medan vi var där ringde svärmor och frågade om vi inte ville äta middag hos dem. Och ingen blev lyckligare än jag! Så lyxigt att få sätta sig ner vid dukat bord! Så vi åkte vidare till strandkullen för middag och mera hockey. Och soffhäng då det är som bäst. 


Proppmätta slukade vi ändå en fantastiskt god efterrätt som svärmor kastade ihop, innan vi åkte hemåt igen. Det var precis vad jag behövde. Så skönt att bli bjuden på middag, och speciellt hemma hos någon där man kan lägga omkull sig precis när man känner för det. Lyx! 

Så den här farsdagen var enligt mig den bästa jag någonsin firat. Och jag tror pappan i familjen också är riktigt nöjd! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar