måndag 25 maj 2015

Helgen

I helgen har vi jobbat hårt, och hunnit massor. En veckas semester gav verkligen mycke energi! Det är så härligt att då vara hemma igen och greja på i vanlig ordning. 

I helgen har vi hunnit med att ställa upp ställningen vid den väggen vi ska göra om i sommar. Hittills har vi gjort en vägg per år och det har varit lagom, det är stora väggar och rätt tröttsamma. I år är det dags för vägg 3 av 4. Erik hann även riva bort all gammal ribb på den väggen så till helgen är det dags att byta de sista fönstren där, hälften av dem är bytta sen tidigare. 
Jag krattade till förbannelse. Verkligen. Men jag gillar ju att kratta! 
Och dessutom hann vi färdigt med gästrummet! Nåväl, nästan färdigt. Det är listerna kvar men de åker upp till helgen. Det blev ett fantastiskt mysigt litet rum med ljuva rosarandiga tapeter. Så sött! Dock kommer det dröja innan det får användas till gästrum, till att börja med får det bli förvaring av alla leksaker där inne. 

Så hårt har vi jobbat! Men det är en sån belöning att se ett projekt närma sig slutet, i det här fallet gästrummet. Och sån energi när man påbörjar ett nytt projekt, som ytterväggen. 
Vi sliter verkligen hårt med vårat hus, men vi är så lyckliga som fick lägga vantarna på det här. Det går inte en dag utan att vi nämner nånting som vi är tacksamma för nånting här. Och en dag kommer vi bara få njuta av allt! 

Mellan allt jobb har vi även grattat en systerdotter, varit på middagsbjudning hos fina vänner, och Erik har spårat med Milo en hel del. Han är verkligen intresserad både när han hittar åt ett faktiskt älgspår och när han spårar efter ett spår som Erik dragit. Ivrig och intresserad! Så det verkar lovande inför kommande älgjakter! Igår kväll när vi gick och la oss hade vi den här solnedgången som gav ett rosa skimmer i hela huset. Magiskt. Det går aldrig att fånga dem på bild, så tänk er att den var 10 gånger mer slående än på bilden. Vi somnade rätt lyckliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar