söndag 23 november 2014

Ledigt efter ledigheten

Att det kommer vara mycke hundsnack ett tag framöver kanske ingen blir förvånad över. Fortsätter det såhär dock, lär jag nog tröttna hyfsat fort. 

Jag har otroligt höga krav och förväntningar på vår hund, vår Milo. Därför, tack vare Anna, har vi läst boken "Shadow - att skapa en skugga". Jag tar hela boken med en nypa salt, men tar till mig av det jag känner passar. Överlag tycker jag att boken får en att tänka efter och kanske, förutsatt att de som skrev boken har rätt, får lite mer förståelse i hur en hund fungerar. 

Men alltså, hur svårt ska det vara? Det var då själva fiskmåsar vad mycket tid, energi och tålamod det här tar. Jag är, efter en vecka då jag har fått fly till jobbet, helt slut. Nu ska jag vara hemma i två veckor och jag gissar att jag kommer behöva lite ledig efter den här ledigheten. 

En kompis sa till mig: "Ja, alla vill väl ha en väldresserad hund som lyssnar på vad man säger". 
Nej - jag vill ha en stabil och trygg hund som litar på mig. Då tror jag att resten kommer av sig själv, men dressyr är det sista jag kommer lägga ner tid på. 
Jag vill att hunden ska må bra, och jag vill att vi ska må bra tillsammans. Därav de höga kraven. 

Hur vi lyckas det återstår att se. 


Efter väldigt livliga kvällar blir det dock lugnt till slut och just precis i den här stunden är dom ju faktisk värd allt jobb. En katt här, en katt där och en hund på golvet. 

fredag 21 november 2014

Lunken

Det är härligt att se att det faktiskt fanns nått som kunde få Erik att varva ner lite och vila! Nu för tiden hittar jag honom ofta såhär 


Precis vad han behöver. En anledning att lägga sig på golvet. 

Annars hittar jag lurven i alla möjliga märkliga sovpositioner. Till exempel den här 


Bekvämt? 

Här lunkar vi på i alla fall och börjar få in vissa rutiner och det känns som att allt börjar hamna på plats. I helgen måste vi dock göra ett ryck med gammhuset så vi får städa ur och göra färdigt. Men nästa helg ska det var klart, då ska vi bara fira. 

Så hojt hojt Carolina! Nästa helg ska lugnet ha lagt sig! 

Nu sitter jag med ett glas vin och beställer julklappar. Äntligen jul! 

Trevlig helg! 


onsdag 19 november 2014

Veckosyssla

Ikväll har vi suttit med matlista och handlingslista så vi ska klara oss tills nästa torsdag. 
Passande nog fick jag en kokbok av svärmor igår som fick inspirera matlistan. 



Jag läste om Paleo bara för några veckor sedan och det väckte intresse hos oss kan jag säga! Inte för att vi behöver gå ner i vikt nån av oss, utan för att jag tror att kroppen skulle må så mycket bättre. 

Vissa saker kommer jag aldrig kunna sluta med, jag är ganska övertygad om att min familj inte går ihop med gluten, men att utesluta gluten helt känns som en enorm utmaning. Och sen sockret! Jag har ett sånt fruktansvärt sockerberoende! Men små små steg.. 

Sen är ju vårat nya kök verkligen gjort för långkok! Ser fram emot att laga många goda middagar här. 

Jag sitter dock inte långa stunder med dessa sysslor innan det är någon annan som fångar min uppmärksamhet, det går inte att beskriva vad denna lilla vovve har klamrat sig fast runt hjärtat på oss! 





söndag 16 november 2014

Och hem igen!

Nu är vi tillbaka i Sverige, ja vi är till och med snart hemma. 

Med oss har vi en liten korv som verkar vara väldigt lugn och trygg med oss, han snarkar och fiser och har bara klagat när han var tvungen att sätta sig i bilen igen efter att Erik hade varit ute och lekt i snön med honom. 
Och ännu en gång kommer det en liten kille som tar mitt hjärta med storm. Det verkar vara min lott i livet, mina fantastiskt fina grabbar! <3 
(Och såklart mina töser också, två små fina katt tjejer har vi ju som det ska bli väldigt spännande att se hur de välkomnar den här klimpen..)


lördag 15 november 2014

On the road

Vi har precis nyfikat och är strax i Haparanda. Erik kör och pappa håller sällskap och jag har bäddat ner mig i baksätet med kudde och filt (på så vis gick det väldigt fort till Luleå). 

Alldeles pirrig i magen och snart passerar vi gränsen in till Finland så nu lär jag inte kunna sova mer. Så spänd på att träffa alla valparna! 

onsdag 12 november 2014

Hösten 2014

Jag vet att jag skrev ett inlägg ifjol, om hösten 2013 och att det var så bra och härlig på många sätt och vis. Men hösten 2014 då! 
Först och främst så har vi ju äntligen fått flytta. Äntligen! Och vi trivs ju så obeskrivligt bra! 
Och i fredags, förra fredagen då. Först var rörmockaren här hela fredagen så på fredagkväll kunde vi både spola i toaletten och duscha! Lyx! I två veckor så har vi spolat med en hink och åkt till gammhuset och duscha. 

Lyxigt att äntligen få prova badkaret, lillebror ville inte alls kliva upp!


Hela förra veckan hade jag och Anna fullt sjå med att förbereda en överraskningsfest för Erik och Anders som var planerad i fredags. Det gick galant, och de vart nog väldigt överraskade. Festen var för att de fyller 30 nu på fredag. En lyckad fest, och det känns skönt att det är gjort! Dessutom skrev vi på papperna på fredagen så nu är huset sålt! 
Det var den fredagen. En väldigt lyckad helg helt enkelt. 

Också kommer då den här helgen. På fredag fyller som sagt Erik år. På lördagkväll ska vi lägga grabbarna hos farmorn och farfarn, och någon gång under natten ska vi upp och bila in till Finland för att hämta hem vår nya familjemedlem! Så någon gång sent på söndagkväll/natt kommer vi väl hem med en liten tuss, en liten jämthundskille som fortfarande är namnlös. 

Idag har vi laddat med frukost och ska köra flyttlass hela fm. I vanliga fall äter vi gröt, men idag blev det granola och blåbär och en rykande kopp te för min del. 
Godmorgon! 


måndag 3 november 2014

Tanka energi

Min energinivå är verkligen i botten. Man kan ju tycka att den ska vara i toppen, med flytt och hundvalp och husförsäljning och allt. Åtminstone tycker jag det, men så är det inte. Jag har en otroligt fin familj som ger mig massor av energi, och det händer så mycket som gör mig glad. Men ändå når mätaren inte toppen.

Jag har haft en envis och rent ut sagt jävlig förkylning sen början på september som inte vetat hut. Förra veckan låg jag i feber för att sedan känns mig frisk som en nötkärna resten av veckan, och igår kväll slog det till rejält i halsen och det gör så ont när jag sväljer. Den vill bara inte släppa taget! Och DET om nånting tar energi! 

Jag längtat tills huset är sålt och urstädat, jag längtar efter valpen. Jag längtar efter att få ta ett bad i vårat nya badkar. Jag längtar efter jul. Jag längtar efter en riktig vinter. 
Det ska bli så härligt med två veckors valpledigt. 


Men tills dess tankar jag energi här, jag och Sally har bäddat ner oss inför natten med en stor värmande brasa. Lite energipåfyllnad inför en ny dag. 

lördag 1 november 2014

Tunnbrödsbaket

I fredags hade jag och Lukas tunnbrödbakspremiär! Jag har aldrig bakat tunnbröd tidigare men i fredags blev jag inbjuden av Ulrika att baka tillsammans med henne i Vilhelminas nya bagarstuga. Oj, så fin stuga de har byggt! Blev så inspirerad att bygga en bagarstuga, måste bara få med mig min käresta på noterna också.. 


Lukas var en riktig hejare på att baka och fixade hela biten alldeles själv, med lite vägledning från Ulrika emellanåt. Han både kavlade och gräddade som om han inte gjort annat! För mig tog det desto längre tid att få till det, men de sista kakorna jag bakade är jag riktigt stolt över! Vill baka mera!