måndag 29 april 2013

En regnig måndag

Här sitter jag, en regnig måndag, och funderar på hur mycket man ska råka ut för innan det är lika bra att ge upp.
Åjo, förbered er på ett riktigt deppigt inlägg!

Just nu känns det som att vi testas till max för att se hur mycket vi klarar av.
Vi lägger för tillfället all tid och nästan hela våra löner på bygget, och det känns så hopplöst långt borta innan vi kommer få flytta. Det är så svårt att se slutet nu.
Att jag sen skulle börja jobba heltid nu i två månader framöver gjorde inte att det kändes lättare. Även om jobbet känns otroligt roligt och jag kan ju inte gå hemma, men det är nog svårt att få tiden att räcka till som det är. Blickar framåt att jag sen kommer få vara hemma några veckor i sommar.

Som sagt så går i princip varenda krona på bygget nu, och då kunde det väl inte passa bättre än att motorn på min bil rasar? Nej, jag skojar inte. Bilen är stendöd. Just nu är det osäkert om det blir en "ny" bil (en annan gammal skitbil) eller ett motorbyte på liket som står och skämms. Oavsett så är det tid och pengar som vi inte hade någon större lust att spendera.
Eftersom Erik har firmabil så skulle jag köra hans bil imorse när jag skulle på jobbet. Vad händer när jag går ut för att starta bilen? Jo- strömlös! Som tur var skulle Johanna ner idag så jag kunde åka med henne, men jag kan säga som så att tålamodet var på botten.

Ikväll har svärfar varit här och han och Lukas har bytt batteri i bilen så imorgon ska den starta. Imorgon SKA den starta. Sen hann de även med att spela fotboll i regnet innan det var dags för pojkarna att lägga sig. En lång och tung dag, som slutade bättre än vad den började. Nu ska även jag gå och lägga mig. Erik är och tittar på en bil nu så jag måste ju vänta tills han hör av sig innan jag lägger mig.

Lukas har i alla fall humöret på topp, imorse när jag sa att han skulle vara jätte länge idag på dagis skrek han rakt ut: "Tjoho!" och hoppade runt runt. När jag sedan sa att pappas bil inte startade och att Johanna skulle hämta oss blev han om möjligt ännu gladare. Rätt inställning.

Nåväl, livet går vidare. För första gången längtar jag efter sommaren. Jag tänker att med sommaren kommer solen och då kommer allt flyta på igen. Eller?
Och jag vet, det är många som har det värre. Jag veeet. God natt och adjö Måndag den 29 april.

tisdag 23 april 2013

Husbygge

Det här med att bygga hus är fantastiskt roligt, men samtidigt förbannat hopplöst.
Vi har chansen att göra precis som vi vill, vilket är så obeskrivligt roligt. Att göra ritningar och planera.
Att sen få göra verklighet av vår planer, med våra egna händer, och se resultatet växa. DET är makalöst! Det ger en energiboost utan dess like och ett självförtroende som räcker upp till månen och tillbaka. "Jaså, ni har rest jorden runt? Vi har då byggt ett hus, ja det har vi!"

Samtidigt så är det ett evighetsarbete utan slut. Hela vintern har gått åt att regla och det syns knappt att det händer något. Jag längtar tills jag kan lägga ut lite bilder men just nu är det lite svårt att se vad som händer.
Jag hoppas det tar fart till sommaren!

Även om det låter lätt, att få planera från grunden och göra som man vill, så är det mycket att tänka på och lätt att göra misstag. Vårat badrum blev ett sådant.
Nu sitter avloppen på helt fel ställe och det är bara att bita ihop och försöka göra det bästa av det. Det sista jag gör när jag lägger mig är att kolla pinterest, och det första jag gör när jag vaknar! Tackar gud för pinterest!
Så alla badrumstips mottages tacksamt, jag (Erik är mindre brydd) behöver all hjälp jag kan få!

.. Linnea? ;)

lördag 20 april 2013

Sjusovare

När jag börjar vakna till så kommer alltid Sally och kryper ner med mig i sängen. Då tycker hon att det är ett perfekt tillfälle att mysa och hon spinner högt.

Vi bäddade rent igår kväll innan vi la oss och det är inte mycket som slår det!
Resten av familjen sover fortfarande men eftersom klockan ändå snart är 8 så tänkte jag ta med mig Sally och slå på kaffe nu.
Och sen väcka upp resten som sover bort hela dagen!

fredag 19 april 2013

Fredag

I veckan har vi bakat så det stått härliga till.
I måndags bakade jag och pojkarna bröd.
I tisdags bakade vi kakor.
De här kakorna är det närmsta jag kommit till subway-kakorna, gudomliga! Skulle kunna sluka dem alla på en gång, men det gjorde jag inte.



Jag ser framför mig att Aron kommer bli Sveriges mästerkock en vacker dag. Han bakade med en väldans passion. Det var mjöl överallt.



Jag la upp ett stort fat kakor till mig själv där på tisdag kväll, men hockeyn var för spännande så jag åt inte en enda.
Men då åt jag desto mer sen resten av veckan.

Ikväll har vi fått middag hos Anders och Anna, och sen har jag haft Nile som sällskap ikväll. En av mina favoritkillar. (jag börjar ha en del favoritkillar nu).
Vi drack vin och kollade på tjejfilm. Nåväl, jag drack vin och kollade på tjejfilm, ska sanningen fram så ignorerade Nile mig totalt utan hade en trevlig kväll med sitt ben. Förutom emellanåt då han tyckte att jag skulle kolla om vi hade något gott i kylen.

tisdag 16 april 2013

Löptur

Kom precis ur duschen efter en fantastisk löptur.
Passade på och tog en långtur då pojkarna är på dagis, solen sken, fåglarna kvittrade och benen kändes lättare än nånsin!
Och nu kryper jag ner i soffan med fika innan jag ska ta tag i lite städning.

söndag 14 april 2013

Söndag

Det small bara till så var den här helgen också över.
Erik hade en kort helg i helgen, kom hem i fredags och åkte nu i em.
Just nu är det verkligen pyssel och pussel att få allt att gå ihop- och då har inte ens jag jobbat i veckan!
Vi har så många som vi vill träffa och umgås med men det finns inte en enda sekund över.
Men nu är det bara att bita ihop, vi tänkte att huvudsaken är att vi hinner med varandra. Det är det vi får fokusera på.

Vi velade igår mellan att fara till stugan eller sitta hemma och se hockey. Men Erik tog beslutet att vi skulle till stugan så vi gjorde ett rejält ryck i bygget tills Aron hade sovit lunch, sen packade vi ihop och for.
Det var så värt! Vi har världens bästa stuga, för det finns verkligen ingenting annat att göra där än att njuta. När vi är hemma så är det full fart hela tiden, för allt som ska hinnas med, och skulle det bli tid över så skyndar sig Erik till bygget. Men när vi kommer till stugan så är allt bortkopplat. Ett lugn som inte går att beskriva!

Jag har verkligen fått mersmak för att kliva upp tidigt. Det är nått visst med att kliva upp och få greja på i köket helt ensam, och det är helt tyst. I går klev jag upp tidigt och bland annat bakade en äppelpaj för att ta med till stugan.



När vi sen på eftermiddagen kom fram till stugan la Erik ut angeldon, och jag satt mest på altan och tittade på, medans jag eldade upp värmen i stugan.



Medan Erik och Aron sen grillade, låg jag och Lukas på loftet och spelade spel och läste spännande böcker.




Och sen åt vi. Och åt och åt. Kan ha varit det godaste grillat jag nånsin ätit!



Mätta och belåtna hade vi inte alls någon lust att åka hem. Men till slut var vi tvungna att packa ihop och städa undan. Vi snabbpimplade lite innan vi for, och Lukas hade turen att få dra upp två abborrar. Väldigt nöjd kille!



Jag hade en väldigt mysig resa hem i skoterpulkan med våra två små. Varmt och mysigt med en sovande lillebror i famnen, och djupa fina samtal med storebror.

Som sagt så är det verkligen ett himmelens pusslande för att få allt att gå ihop, därför är vi så ofantligt tacksamma för all hjälp vi får. Erik fick hjälp med sina pass, så där sparade vi in minst en halvdag som annars hade gått åt (kunde fort blivit en heldag), och min fantastiska fina mamma som ställer upp när jag ringer och ber om barnvakt så vi skulle få mer gjort i bygget. Just att få timmar på bygget är så svårt, det finns ju något som kallas livet som klämmer sig emellan. Men i helgen har vi hunnit med både livet och väldigt mycket i bygget. Det lättar lite grann från axlarna inför en ny vecka!

Hoppas ni har haft en fin helg!

onsdag 10 april 2013

Guldstund

Nu försöker vi lägga så mycket tid som möjligt på bygget.
Vi vill ju så gärna flytta snart!
Därför är det svårt att få det här lugnet som vi behöver, där vi bara ser varandra och bara fokuserar på varandra.
Vilket dessutom är extremt viktigt för oss, vi behöver verkligen stunder där vi bara är tillsammans hela familjen.
Även om vi ofta är i bygget allihopa tillsammans så blir det inte riktigt samma sak, eftersom vi ändå måste få nånting gjort där.

Men vi har hittat vår guldstund. Där vi inbillar oss att tiden står still för en stund. Och det är morgonmyset.
Varken jag eller Erik har problem att ta oss upp på morgonen om vi måste, men har vi chansen ligger vi gärna och drar oss lite extra. Man ligger ju aldrig så skönt i sängen som på morgonen!
Så nu varje morgon när pojkarna vaknar och vi inte har en tid att passa nån av oss, så ligger vi gärna nån halvtimme extra allihopa och myser. Ibland blir det lite livligare mys, ibland ligger vi bara och pratar om nonsens.



Ni kan aldrig gissa vad jag har gjort idag. Jag har packat ner julpyntet! Julen varar än till påska va?
Nu var det inte så att vi har haft julpyntet framme, utan jag kastade ner det i en halvtrasig kartong och ställde det på altan i väntan på en bättre kartong. Och nu är det gjort! Bättre sent än aldrig. Nu tänker jag ställa upp den kartongen på vinden i bygget, för i det här huset tänker jag fasen inte julpynta mer!
Skulle vi bo kvar här till jul så skiter jag i julpyntet, bara i ren protest för att jag hellre julpyntar i drömkåken.

När jag hämtade pojkarna på dagis så var Lukas väldigt bestämd över att han skulle till farfar och åka skidor. Nåväl tänkte jag, vi har väl ingen anledning att inte göra det. Så vi ringde farfar, packade ihop och åkte dit en sväng. Lukas åkte ett varv så själva skidåkningen var nog inte grejen, han ville bara till farfar. Och vet ni? Farfar är världens bästa leksak! De åkte lite skoter, åt lite godis, och sen fick jag tvinga in dem i bilen igen för att åka hem. Väl hemma var de som två små ljus hela kvällen, väldigt nöjda och glada över dagen.

söndag 7 april 2013

Tankat energi

Ännu en söndag kväll här och jag tänkte att jag skulle ta mig tid för ett blogginlägg.

I fredags jobbade jag, och när jag kom hem på kvällen så hade jag och Erik laddat hela dagen för ett rejält fredagsmys.
Vi skulle äta bakad potatis, jag hade gjort skagenröra på torsdagkväll som hade fått stå och dra sig så den var sådär alldeles perfekt kan jag lova.

Vi tände ljus. Överallt.



Och jag snabbtog några suddiga mörka bilder på att vi dukade upp framför tvn. Med bakad potatis som sagt, tillbehör, och vin.



Och slog på tvn för att titta på hockeyn. Gissa om vi blev besvikna när de inte visade matchen på tv!
Så vi kastade i oss maten och la oss i soffan med datorn på magen istället.



Det var rätt mysigt det också.

Igår, Lördag, så kämpade Erik och svärfar på i bygget på förmiddagen, och när vi kastat i oss lunch tog vi matsäcken och åkte ner på sjön med några vänner. Trots snöfall och halvtråkigt väder blev det en väldigt fin dag ute som bjöd på många skratt och gott fika.
Och det är ju så härlig känsla att få krypa ihop i soffan på kvällen efter att ha varit ute en hel eftermiddag!
Hela kvällen igår satt vi med ritningen över köket som nu har fått en sista touch, nu är den helt färdig och vi är väldigt nöjda med resultatet.

Idag, Söndag, for vi ner hela familjen till bygget direkt efter frukost.
Det flöt på så bra så vi knappt kunde slita oss för att fara hem och göra lunch, men när vi väl tog oss hem så slevade vi återigen i oss lunch, tog matsäcken och for ner på sjön, med samma fina vänner minus ett par.
Söndagen bjöd på betydligt finare väder, ingen fiskelycka, samlade på oss ännu fler goda skratt och några extra fräknar.
När vi väl satt i pulkan på väg hem var klockan närmare 16.30, och när vi kom hem så var min fina kära mor här och hade lagat mat.
Att jag har världens bästa mamma och våra fina fina pojkar har världens bästa mormor finns det inga tvivel om. Efter att vi fått sätta oss vid dukat bord och ätit gott tog jag, mamma och pojkarna en härlig promenad runt byn i kvällssolen, och nu sitter jag här med datorn i knäet.
En väldigt givande helg på alla sätt och vis! Fått massor av energi av vädret, bygget, vännerna och kära mor. Vad lycklig jag är!
Just nu skulle jag kunna springa ett maraton eller två!

Imorgon åker Erik på jobbet igen, så nu ska jag krypa ihop i hans famn med det sista påskgodiset och bara pussas. Hela kvällen!

Trevlig kväll!

måndag 1 april 2013

Kvällspromenad

Eftersom vi alla blev lite halv deppiga och nere när Erik for på jobbet så tänkte jag att bästa sättet att hantera det måste väl vara att ignorera det?!
Så vi tog årets premiärtur med syskonvagnen runt byn.
Pojkarna var väldigt nöjda och glada över att få åka den vagnen och vi passade på att säga hej till kossorna.
Bra för mig också som mest suttit och ätit godis hela helgen, skönt att få komma ut och röra på sig lite!
Nu har de krupit ihop i soffan för lite sista mys framför hockeyn, innan det är dags att sova.

Påsken 2013

Nu börjar påsken lida mot sitt slut, i eftermiddag åker Erik på jobbet igen för en kortvecka.
Men nog har vi tänkt hinna ut på en liten skotertur idag också, efter några timmar i bygget.
Påsken har varit fin men gick alldeles för fort, jag har skrivit en lista på vad jag ska tänka på tills nästa år.
Så man hinner med allting, allt man vill göra och alla man vill träffa. Planering brukar löna sig.
Hur som så har vi många fina dagar kvar och än är inte våren slut! Jag har då inte hunnit med att äta hälften av vad jag har tänkt!

På självaste långfredagen klev jag upp tidigt för att hinna baka hamburgebröd.



Men vad gör det att man kliver upp tidigt på mornarna, när man sen får mysa på fällen hela dagen.



Medans lillebror har sovit bort hela dagarna ute, så har storebror varit desto mer aktiv och bland annat blåst såpbubblor och fiskat med farfar.



Det roligaste på hela helgen var nog att Rebecka och Jocke var hemma. Det är vi nog överrens om allihopa.



Nu ska jag städa undan, göra lunch, och packa ihop inför helgens sista skotertur.
Även om jag helst vill gömma mig hemma idag, är det nån som brukar bli rejält lurad på första april så är det jag, blåögd och godtrogen.
Idag är jag på min vakt!