onsdag 25 april 2012

Inspiration

Jag har en låååång göra lista, som egentligen sträcker sig över hela den här månaden. Mycket man vill hinna, och mycket man måste hinna. Mycket som är svårt att ta tag i. Aron är fortfarande rätt missnöjd så det gör såklart inte saken lättare. Även om det inte är så tokigt det heller. Då har man en ursäkt för att strunta i det tråkiga. ;)

Jag önskar att jag hade mer tid att leta inspiration till drömkåken. Även om jag har den mesta inpspirationen redan, och jag har gott om tid på mig innan vi får börja med sånt. Men, det är ju så roligt! Jag har några inredningsbloggar som jag brukar spana in när tid ges, som levererar inlägg efter inlägg rakt in i hjärtat. Där inspirationen flödar. På kvällarna när jag får lite tid över kastar jag mig in på pinterest. Där har jag hittat mängder av inspiration. En del bilder jag sparat kanske bara har en lampa jag gillar, eller en känsla. Eller kanske en viss färg på en viss grej som jag vill ha någon helt annanstans. Det jag vill få sagt är att jag vill inte att vårt hem ska se ut exakt som på bilderna, bara för att jag sparar dem.
Den här gången låter dessutom Erik mig besämma rätt mycket. Extra roligt! Även om vi är rätt synkade och tycker oftast ganska lika, men vissa grejer kan spåra iväg lite med Erik (som typ blå spotlights i taket i köket.. huuh!)

Åh,vad jag längtar tills den dagen vi får flytta. Jag är inte så jäkla noga heller,det här med inredning. Jag vill göra det enkelt och rejält så vi inte behöver göra något på typ 25 år sen. Jag vill bara få flytta in och leva. Spendera sensommaren i bärskogen, våren på isen och vintern framför vedspisen. ;)
När man läser mycket om renovera och inreda kan man hitta mycket som man känner att man vill ha eller vill göra. Mycket häftiga grejer. Men det är ju bara vi som ska bo där? Hur måste vi ha det egentligen? Så nu satsar vi på funktion, enkelt och rejält. Detta har lett till att vi förmodligen kommer köpa en fuskbänkskiva från IKEA trots allt till köket. Usch vad vi har velat. Jag ville inte ha en i trä, och då var vi inne på en i sten, men inte nog med att de är förbannat dyra, så kräver de en jäkla massa underhåll för att se snygga ut. Dessutom har jag fått se exempel på en stenskiva som var dåligt underhållen, med fula fläckar och annat som avskräckte mig. Nu när Daniel och Johanna satte in nytt kök tog de en bänkskiva i svart sten från IKEA, skit snygg trots att den är fusk! Så det övertalade mig, inget underhåll och superfin! Och dessutom såg jag nu när Johanna och Daniel valde den skivan att man kan ha en i svart sten och ändå få det mysigt och fint. Min absolut största skräck är att det ska bli dött, vilket det lätt blir när det blir för modernt. "Stilrent". Och det är väldigt lätt att välja moderna grejer nu för tiden. Ser kanske snyggt ut men blir kanske inte lika snyggt hemma.

Som sagt, det är roligt och spännande! Vi hade rörmockaren här idag och planerade, därav alla tankar och all pepp! Bara vi får köra igång nån gång! Tjoho!

2 kommentarer:

  1. åh. låter som våran stenskiva.. eller betong. fläckig och dåligt underhållen - men det är ju så jag äääälskar den! :)

    SvaraRadera
  2. Haha, det var inte er skiva jag menade Stina, du vet ju att jag älskar den! :) jag minns då inte den som fläckig och dåligt underhållen!

    SvaraRadera